چگونه اضافه وزن بارداری را کنترل کنیم؟

اضافه وزن بارداری در خانم ها یکی از دغدغه های پیش از بارداری است. خانم ها اکثراً علاقه بسیاری به اندام متناسب خود دارند و از دست دادن آن به قیمت بارداری  برایشان کمی ترسناک است. در این مقاله قصد داریم چگونگی اضافه وزن بارداری را کنترل کنیم؟ ارایه اطلاعات مطلوب کنترل وزن و توضیح اضافه وزن مطلوب و طبیعی دوران بارداری موجب افزایش آگاهی مادران باردار و کاهش نگرانی های پیش از بارداری آنان می شود.

اضافه وزن بارداری نرمال چه میزان است؟

شروع بارداری با تغییر تحولات درونی مادر آغاز می گردد. بر همین اساس اضافه وزن بارداری از هفته های آغازین بارداری شروع و تا پایان بارداری ادامه می یابد. تقریباً جای نگرانی وجود ندارد اما لازم است بدانید میزان اضافه وزن حین بارداری میزان مشخصی است. اضافه وزن دوران بارداری به صورت طبیعی حدود 9 الی 12 کیلو است. اگر این میزان به 14 کیلو نیز افزایش یابد باز هم جای نگرانی وجود ندارد و سلامتی و تعادل بدن در این دوران حفظ می گردد. مشکل از جایی آغاز می گردد که به دلیل تغییر عادات غذایی مادران باردار غذا هایی را مصرف می کنند که موجب افزایش اضافه وزن بارداری می شود.

ویار موجب اضافه وزن بارداری می شود

همان طور که در بالا تر توضیح داده شد در دوران بارداری داشتن ویار موجب می شود تغذیه مادر دچار تغییر شود. مصرف غذاها و خوراکی های دارای کالری بالا و ارزش غذایی کم موجب افزایش وزن دوران بارداری می شود. بعضی از ویار ها روانی و بعضی دیگر فیزیولوژی است. ویار های روانی صرفا علاقه به خوراکی یا غذایی خاص است که مادر به صورت مکرر احساس نیاز به خوردن آن می کند. جلوگیری از مصرف این خوراکی ها در صورتی که دارای ارزش غذایی مناسب نباشند و میزان کالری بالایی داشته باشند مانع افزایش وزن مادر در دوران بارداری خواهد شد. در این میان مصرف خوراکی هایی که به صورت فیزیولوژی نیاز به آن است به جهت کمبود هایی که در بدن وجود دارد نیازمند تامین است. این خوراکی ها را با مشورت پزشک مصرف نمایید تا میزان آهن و ویتامین های بدن به وسیله آن ها تامین گردد.

این جمله را فراموش کنید! به جای دو نفر غذا بخور

لازم است بدانید جنین تمامی نیاز های غذایی خود را از طریق بدن مادر تامین می نماید و در صورت داشتن تغذیه نرمال و عادی می توان گفت جنین تمامی نیاز های خود را از بدن مادر دریافت می نماید و حتی می توان گفت میزان دریافتی غذایی جنین در صورت عدم داشتن تغذیه مناسب مادر تامین خواهد شد و نداشتن تغذیه مناسب تنها مادر را ضعیف می کند. پس میزان غذا و مصرف میوه و سبزیجات خود را در طی دوران بارداری زیرنظر پزشک معین نمایید و به همان رژیم غذایی پایبند باشید. خوردن غذا بیش از نیاز بدن تنها اضافه وزن بارداری را به همراه خواهد داشت.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *