شاید تیتر این مقاله برای شما هم مثل من جالب باشد، ام اس بیماری که در زنان رایج تر از مردان است و در آن با حمله های به دستگاه عصبی شاهد مشکلات زیادی در بیمار خواهیم بود.
بیماری ام اس چیست؟
ام اس یک بیماری خود ایمنی است که دستگاه عصبی را تحت الشعاع قرار می دهد و باعث از دست دادن دید، تعادل و حواس می شود، بیماری های خود ایمنی بیماری هایی هستند که در آن محافظ های بدن در برابر عوامل خارجی و میکروب ها و بیماری ها به اشتباه به بافت های خودی حمله ور می شود و در نهایت باعث از کار افتادگی و سایر مشکلات می گردد.
ام اس در زنان تقریبا سه برابر مردان رخ می دهد و همچنین اوج سن مستعد ابتلا به این بیماری از نوجوانی تا 50 سالگی است.
علائم ام اس چیست؟
- ضعف و بی حسی یک یا بعضی از اعضای بدن
- از دست دادن کامل بینایی یا کم بینی
- دوبینی و تاری دید
- خواب رفتن دست و پا و سوزن سوزن شدن
- شک الکتریکی زمان بعضی حرکات خاص سر
- لرزش بدن و یا عدم هماهنگی بدن
- لکنت
- خستگی بیش از حد
- سرگیجه
تاثیر بارداری بر بیماری ام اس
اما اخیرا خانم لویس بونسونبی پزوهشگر مسئول تحقیقات پژوهشکده انستیتو تحقیقاتی کودکان موردوخ در استرالیا گفت حتی یک بار بارداری هم شانس ابتلا به این بیماری را در زنان 50% کاهش می دهد همچنین در دفعات بعدی بارداری احتمال ابتلا به مراتب کاهش پیدا می کند، این تاثیر بارداری بر بیماری ام اس خود میتواند یکی از مشوقین برای زنان جهت اقدام به بارداری باشد.
دلیل این اتفاق افزایش هورمون زنانه در طول بارداری حدس زده شده که البته همچنان دلیل اصلی اش به اثبات نرسیده اما این محتمل ترین دلیل است.
پژوهشگران گفتند تاثیر بارداری بر بیماری ام اس چه بسا به تفسیر علت افزایش ابتلای زنان به ام اس در چند دهه ی اخیر کمک کند؛ چرا که تعداد زنانی که در این دهه بارداری خود را به تاخیر انداختند افزایش یافته و شمار زایمان ها کاهش!
در این تحقیقات ارتباطی با تعداد فرزندان و ابتلای مردان به این بیماری دیده نشد، با این که تفاوت زنان بسیار مشهود بود.