فشار خون بالا و هرچیزی که باید در باره ی آن بدانید

بالا بودن فشار خون

فشار خون به میزان فشاری گفته می شود که در هر انقباض قلب به سرخرگ ها وارد می شود تا بتوانند عمل خون رسانی به اعضای بدن را انجام دهند. این میزان فشار استاندارد است. اما در برخی مواقع به دلیل مشکلاتی مثل افزایش سن و کاهش حالت ارتجاعی رگ ها این فشار کم کم افزایش می یابد. احتمالا شما هم شنیده اید که میزان فشار خون را بر حسب مینیمم فشار و ماکسیمم فشار اعلام مینمایند. حالا لازم است بدانید این مینیمم و ماکسیمم فشار خون چیست. در واقع ماکسیمم آن همان میزان فشاری است که در زمان انقباض ماهیچه قلب و پمپاژ خون به سرخ رگ ها وارد می شود. مینیمم آن هم به میزان فشار ضربان پمپاژ خون در سرخ رگ ها گفته می شود. پس تا این قسمت متوجه دو عدد شاخصی که در هنگام اعلام میزان فشار خون گفته می شود شدید. میزان فشار خون بر حسب میلی متر جیوه اندازه گیری می شود و نرمال آن برای یک انسان بالغ کم تر از 140/85میلیمتر جیوه است.

علائم ابتلا به فشار خون چیست

در اینجا لازم است علائم ابتلا به فشار خون را بدانید. متاسفانه در مواردی مشاهده شده بیمار هیچ علائمی مبنی بر افزایش فشار و ابتلا به این بیماری ندارد. این بیماران یکی از پر خطر ترین مبتلایان هستند چرا که بدون داشتن علائم، هیچ آلارم و هشداری مبنی بر بالا بودن فشار دریافت نمی نمایند. اما عده کثیری ضمن بالا بودن فشار، دارای علائمی همچون تنگی نفس، سردرد، خونریزی از بینی (خون دماغ)، تپش قلب و… می شوند. در مواردی که بیمار احساس کرختی، سوزن سوزن شدن دست و پا و تنگی نفس شدید دارد لازم است به صورت اورژانسی نسبت به بهبود شرایط وی اقدام شود.

چرا به فشار خون مبتلا می شویم

لازم است بدانید چرا به این بیماری مبتلا می شوید. زمینه های ابتلا به این بیماری در هر فرد با توجه به عوامل ژنتیکی و شرایط زندگی متفاوت است. لازم است بدانید که عواملی مثل مصرف دخانیات، مصرف الکل، تغذیه نا مطلوب، افزایش وزن، کم تحرکی، مصرف بیش از اندازه نمک و فست فود و همچنین عوامل ژنتیکی و ارثی از اصلی ترین دلایل ابتلا به فشار خون می باشند.

دوری از موارد فوق و انجام ورزش و تغییر سبک زندگی به زندگی سلامت با تغذیه مناسب از بهترین اقدامات برای کنترل این بیماری می باشد.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *