دوران بارداری و ورزش هایی که باید انجامشان دهید

ورزش یکی از مفید ترین فعالیت هایی است که با انجام آن درصد میزان سلامتی فرد افزایش می یابد. انجام ورزش در هر سن متناسب با شرایط فیزیکی فرد توصیه می شود. انجام ورزش در دوران بارداری توسط پزشکان متخصص زنان و زایمان توصیه شده. مادر با انجام ورزش های متناسب دوران بارداری قادر است میزان سلامتی خود را افزایش داده و درصد ابتلا به دیابت و فشار خون بارداری را کاهش دهد. ورزش در دوران بارداری موجب بهبود درد های عضلانی، استخوانی و ستون فقرات می شود. در ادامه به نکاتی در این خصوص اشاره خواهیم کرد.

آیا ورزش در دوران بارداری به همه افراد توصیه می شود؟

برای مادران باردار این سوال ایجاد می شود که آیا ورزش در دوران بارداری به همه افراد توصیه می شود؟ لازم است بدانید پاسخ این سوال “خیر” است. مادرانی که دارای زمینه بیماری آسم، بیماری قلبی، بیماری دیابت و ملاحظات استراحت مطلق هستند لازم است فقط با بررسی و توصیه پزشک اقدام به انجام ورزش های دوران بارداری نمایند. کلیه مادران باردار طی مدت بارداری اگر دچار علائمی همچون خونریزی، درد ناحیه شکمی، احساس سرگیجه و ضعف شدید خارج از عرف شدند لازم است فورا به پزشک مراجعه نموده و مورد معاینه قرار گیرند. مادرانی که دارای ملاحظاتی مانند سابقه سقط جنین، سابقه زایمان زودرس، سابقه بارداری خارج از رحم، خونریزی یا لکه بینی در دوره بارداری، دهانه رحم ضعیف و جفت پایین دارند لازم است در حالت استراحت مطلق به سر برده و صرفاً با صلاح دید پزشک به فعالیت بپردازند.

ورزش های مناسب دوران بارداری

در واقع ورزش های مناسب دوران بارداری شامل ورزش های بسیار سبک است که هیچ گونه فشاری بر ناحیه شکمی وارد ننماید.انجام پیاده روی، دوچرخه سواری (مشروط بر رعایت نکات ایمنی در حد بسیار زیاد)، شنا، ایروبیک، یوگا و… توصیه می شود. لازم به ذکر است استفاده از استخر با نظر پزشک بلامانع است. مادرانی که دچار عفونت بوده و دارای رحم ضعیف هستند استفاده از استخر به هیچ وجه توصیه نمی شود. کلیه فعالیت های دوران بارداری با ملاحظات خاص انجام می شود به گونه ای که هیچ گونه فشاری به جنین وارد نشود. پیاده روی از بهترین فعالیت های دوران بارداری و کم خطر ترین ان محسوب می شود.

ملاحظات لازم حین ورزش دوران بارداری

ملاحظات لازم حین ورزش دوران بارداری شامل موارد زیر است. در نظر داشتن این موارد کمک شایانی به کیفیت انجام ورزش و کاهش آسیب ناشی از عدم رعایت ملاحظات خاص دارد.

  1. انجام ورزش ها با توجه به وزن اضافه در بدن به نحوی که کم ترین فشار به مفاصل و زانو تحمیل گردد.
  2. استفاده از کفش مناسب با کفی طبی در حین ورزش بارداری توصیه می شود.
  3. استفاده از لباس های نخی و گشاد که هیچ گونه فشاری به ناحیه شکمی و قفسه سینه وارد ننماید.
  4. همراه داشتن قمقمه آب جهت تامین مداوم آب از دست رفته در طی تعریق.
  5. عدم انجام فعالیت در محیط های بسته و دارای تهویه نامطبوع که مانع از رسیدن اکسیژن به بدن می شود.
  6. قرار گرفتن در محیط های دارای ارتفاع و سطوح نامناسب و لیز به هیچ وجه توصیه نمی شود.

 

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *