احتمالا شما هم شنیدید که به گریه های نوزادت بی اهمیت باش تا لوسش نکنید! این توصیه ی خیلی از افراد به مادرانی که به تازگی زایمان کرده اند می باشد اما این توصیه تا چه صحیح است؟
پژوهشگران در حوزه ی روانشناسی این روز ها این تفکر را منسوخ شده میدانند، اصولا نوزاد شما به دلایل خاصی گریه می کند، درد در نواحی مختلف بدن، کثیف شدن، گرسنگی و… از جمله مهم ترین عواملی است که باعث گریه نوزاد شما می شود، اما گاها هیچ یک از این مسائل نیست اما باز هم نوزادتان بهانه جویی میکند، او به محبت شما نیاز دارد اما چیزی که میبیند یا بی توجهی یا خستگی و کلافگی و استرس است، پس غلط ترین روش تربیتی برای نوزادان شما این است که اشکشان را ندید بگیرید، در ادامه به تفصیل دلایل گریه ی نوزاد را بررسی میکنیم و به شما راهکار های صحیح را ارائه میدهیم:
چرا با پدیده ای به نام گریه نوزاد روبرو هستیم
گرسنگی
مهم ترین علت گریه نوزاد است و شما بزودی یاد خواهید گرفت که زمانهای گرسنگی او را بدانید. هر موقع که نوزاد گرسنه بود باید به او شیر داد. نوزاد ممکن است هر 2 یا 3 ساعت طلب شیر کند.
سرما یا گرمای بیش از حد
از آنجایی که یک نوزاد نمی تواند به خوبی دمای بدنش را تنظیم کند و به آسانی میتواند خیلی گرم یا خیلی سرد شود، اهمیت دارد که شما درجه حرارت او را همیشه تحت نظر داشته باشید. شما باید مطمئن شوید که درجه حرارت اتاق او همیشه در 18 درجه سانتی گراد ثابت باقی بماند.
خیس یا کثیف بودن پوشک
این اتفاق خیلی هم باعث گریه نوزاد نمیشود مگر اینکه پوشک سرد شده باشد.
در آوردن لباس
نوزاد شما ممکن است از درآوردن لباسش تنفر داشته باشد(حتی در یک اتاق گرم)، این مسئله بدین خاطر است که احساس وجود لباس بر روی پوست او باعث ایجاد یک احساس امنیت برای او میشود و وقتی شما لباس او را درمی آورید او احساس عدم امنیت کرده و گریه میکند. در چند هفته اول تولد، زیاد لباس او را درنیاورید تا این امر کم تر رخ دهد و برای شستن و حمام کردن او هم بهتر است بجای اینکه تمام لباس او را یکدفعه بطور کامل درآوربد ابتدا پاها و سپس تنه و دستهای او را بشویید و در هر مرحله هم فقط لباسهای همان قسمت را در آورید.
درد
درد یکی از علل گریه نوزاد است ولی برای شما خیلی سخت است که بفهمید کجای او درد میکند. اگر نتوانستید علت درد را پیدا کنید مثلا اگر سنجاق پوشاک او باز شده و در پوستش فرو میرود، سریعا اقدام به رفع مشکل نمایید. اگر نتوانستید علت درد را پیدا کنید، نگذارید که او همینطور گریه کند، او را بلند کرده و سعی کنید با دلگرمی دادن به او باعث قطع گریه اش شوید.تا هنگامیکه نوزادتان بطور کامل ساکت نشده است در کنار او باقی بمانید. اگر بنظرتان کودک تب دارد یا بی حال است او را بنزد پزشک ببرید.
خستگی
کودکان وقتی خسته میشوند شروع به گریه کردن میکنند. در این صورت او را در گهواره اش در اتاق گرم با نور کم قرار دهید تا بخوابد. اگر لازم باشد گهواره را تکان داده و برایش لالایی بخوانید تا آرام شده و بخواب رود.
صبر برای غذا خوردن
صبر کردن برای اینکه شیشه شیرش خنک شود میتواند باعث خستگی و عصبانیت کودک شده و موجب گریه او شود.
چطور نوزادمان را ساکت کنیم
او را به گردش ببرید.
برایش یک موسیقی آرام بگذارید.
او را بغل کنید و کمی بگردانید.
مشکلش را برطرف کنید، سرما گرما،گرسنگی،خستگی و.. را بررسی کنید و اگر جایی از کار می لنگد برطرفش کنید.
او را داخل گهواره بگذارید و با او حرف بزنید.
او را بغل کنید و به قلبتان نزدیک کنید.
منبع: مجله روبان